Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου του Ιερού  Ιδρύματος Ελλήνων Ανατολικής Ρωμυλίας «Η Αγία Τριάδα» Απόστολου Ζαφειρόπουλου για το 2024

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου του Ιερού  Ιδρύματος Ελλήνων Ανατολικής Ρωμυλίας «Η Αγία Τριάδα» Απόστολου Ζαφειρόπουλου για το 2024

Συμπατριώτισσες , συμπατριώτες, φίλες και φίλοι της Παράδοσης,
Σε λίγες ώρες αποχαιρετούμε, το 2023 και υποδεχόμαστε το 2024.

Αποδεσμευόμαστε από το 2023, που κατά την διάρκεια της διαδρομής του έδειξε το πιο σκληρό του πρόσωπο. Οι πυρκαγιές, οι πλημμύρες που δημιούργησαν τα φυσικά φαινόμενα “Elias” και “Daniel”, το δυστύχημα των Τεμπών, η ανήλικη βία, το bulling στα σχολεία μεταξύ συμμαθητών, η κακοποίηση των γυναικών, η βία στα γήπεδα, τα ανθρώπινα δράματα των πολέμων στην Ουκρανία, στην Γάζα. κ.α, υπήρξαν γεγονότα που προκαλούν φρίκη, αποτροπιασμό και ευτελίζουν την ύπαρξη μας. Γεγονότα στα οποία συμπράξαμε και εμείς σ’ αυτά, άλλοι για το καλό και άλλοι για το κακό.

Τώρα υποδεχόμαστε το 2024 !!! Κάθε Πρωτοχρονιά είναι συμβατική αφετηρία μιας νέας προσπάθειας. Κανείς ασφαλώς δεν θέλει να ζει σ’ ένα κόσμο παρακμής, αντιφάσεων, αλληλοσυγκρουόμενων συμφερόντων, αδικίας και αμοραλισμού. Η κατάσταση δεν αλλάζει μαγικά. Πριν λίγες μέρες γιορτάσαμε την Γέννηση του Θεανθρώπου και ακούσαμε τον παιάνα των Αγγέλων «Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης Ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία». Ο κόσμος θα ήταν διαφορετικός αν κάθε άνθρωπος θυμόταν την θεία καταγωγή του και ευθυγράμμιζε τη ζωή του με τις αρχές που απορρέουν από αυτή. Δυστυχώς όμως αυτό δεν συμβαίνει. Χρειάζονται να πολλαπλασιαστούν οι φωνές της Αντίστασης. Να πολλαπλασιαστούν οι άνθρωποι που παραμένουν πιστοί στις παραδόσεις μας, στις αξίες μας, στην ιστορία μας και στους αγώνες μας. Χρειάζεται να διδάξουμε στα παιδιά μας τον σεβασμό στον συνάνθρωπό μας, στην διαφορετικότητα, να τα προτρέψουμε στην αλληλεγγύη, και να επενδύσουμε στις πανανθρώπινες αξίες!!!. Μόνο έτσι θα αναχαιτίσουμε την απανθρωποποίηση. Μόνο έτσι θα ξαναβρούμε ότι έχουμε χάσει, και θα υπερασπιστούμε ότι κινδυνεύει να χαθεί!!!

Όσον αφορά το Ιερό Ίδρυμά μας, κάνοντας τον απολογισμό μας το 2023 δεν ήταν η χρονιά που μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι. Εκτός της πολύ πετυχημένης εκδήλωσης που γίνεται κάθε χρόνο της Αγίας Τριάδας, κάναμε ουσιαστικά βήματα προκειμένου να μην χαθούν τα 600.000 ευρώ από το πρόγραμμα LEADER. Χωρίσαμε το Πολιτιστικό Κέντρο σε τρείς φάσεις δημοπράτησης και προκηρύξαμε την πρώτη φάση. Επιλέξαμε τον εργολάβο κατασκευής. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να συγκεντρώσουμε τα επιπλέον χρήματα που απαιτούνται πέρα του leader για να προχωρήσουμε στην θεμελίωση. Δυστυχώς οι εύποροι συμπατριώτες μας, έχοντες και κατέχοντες, στους οποίους απευθυνθήκαμε δεν ανταποκρίθηκαν. Το 2023 ήταν χρόνος Εθνικών και Αυτοδιοικητικών εκλογών στην Πατρίδα μας και αλλαγής του ΔΣ του Ιδρύματος μας, που έληξε η θητεία του τον Ιούνιο και οι οποίες επέδρασαν ανασταλτικά στις προσπάθειές μας.
Το Δ.Σ υποδέχεται το 2024 με αισιοδοξία. Κάνει δε έκκληση στους απανταχού Ανατολικορωμυλιώτες να στηρίξουν τις προσπάθειες του. Προς το παρόν θα προχωρήσει με εκείνους, τους λίγους, που έχουν αντιληφθεί την σημασία του για τον Ελληνισμό της Ανατολικής Ρωμυλίας -Βόρειας Θράκης και με πάθος το στηρίζουν. Είναι δε πεπεισμένο ότι τη νέα χρονιά θα προσπαθήσει και θα βάλει πολλά λιθαράκια ώστε να προχωρήσει στην τελείωση του και να αποτελέσει φωτεινό φάρο Ελπίδας, Συνεργασίας και Προόδου των απανταχού Ανατολικορωμυλιωτών και πνευματική κιβωτό που θα στεγάσει της πατρογονικές παρακαταθήκες από τις αλησμόνητες πατρίδες μας.

Τελειώνοντας και εκ μέρους των μελών του Δ.Σ του Ιερού Ιδρύματος Ελλήνων Ανατολικής Ρωμυλίας- Βόρειας Θράκης «Η Αγία Τριάδα» θέλω να ευχηθώ εγκάρδια στους απανταχού Θρακιώτες, στους φίλους και σ’ όλο τον κόσμο, το 2024 να είναι ειρηνικό να γαληνέψει πρωτίστως την ψυχή μας για να γαληνέψει ο κόσμος, ώστε οι ευχές μας που απευθύνουμε κάθε χρόνο να αποκτήσουν ουσιαστικό περιεχόμενο, προχωρώντας Μπροστά !!!

Καλή Χρονιά με υγεία, ευτυχία και προκοπή, προσωπική και οικογενειακή

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Translate »