Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου του Ιερού  Ιδρύματος Ελλήνων Ανατολικής Ρωμυλίας «Η Αγία Τριάδα» Απόστολου Ζαφειρόπουλου

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου του Ιερού  Ιδρύματος Ελλήνων Ανατολικής Ρωμυλίας «Η Αγία Τριάδα» Απόστολου Ζαφειρόπουλου

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες, φίλες και φίλοι της παράδοσης,

σε λίγες ώρες θα υποδεχτούμε  το 2023. Αυτή  η ώρα, είναι η ώρα του απολογισμού της χρονιάς  που πέρασε και η ώρα των ευχών για τον καινούργιο χρόνο. Αναλογιζόμενοι την χρονιά που πέρασε μπορούμε να πούμε ότι ήταν μια χρονιά με θετικό πρόσημο για το Ίδρυμά μας. Κι’ αυτό γιατί ολοκληρώσαμε τον αγώνα που ξεκινήσαμε πριν 3 χρόνια παρά  τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε λόγω του COVID-19. Κατορθώσαμε να κάνουμε σημαντικά βήματα ώστε το «Κοινό των Ανατολικορωμυλιωτών Θρακών» στη φιλόξενη Μακεδονική γη να προχωρήσει προς την τελείωσή του.

Σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι προχωρήσαμε τις εργασίες στο ναό της Αγίας Τριάδας και το σημαντικότερο, ότι μετά από έναν επίμονο αγώνα, πλέον των τριών ετών, με την βοήθεια πολλών ανθρώπων που εμπλέχτηκαν στις διαδικασίες και ενστερνίσθηκαν τις ιδέες μας, παραδίδουμε σήμερα στις επόμενες γενεές των Ανατολικορωμυλιωτών- Βορειοθρακών, ένα σύγχρονο ρυμοτομικό σχέδιο με όρους δόμησης για όλα τα προβλεπόμενα μελλοντικά κτίρια μετά την τροποποίηση του. Παραδίδουμε επίσης την μελέτη του Πολιτιστικού Κέντρου και την εκδοθείσα από την πολεοδομία Γιαννιτσών άδεια ανέγερσης του, την οποία εντάξαμε στο πρόγραμμα Leader της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Πέλλας και εξασφαλίσαμε το ποσό των 600.000 (εξακοσίων χιλιάδων ευρώ). Τώρα βρισκόμαστε στο κρισιμότερο στάδιο της πραγμάτωσης του έργου. Δυστυχώς ο απρόβλεπτος πόλεμος στην Ουκρανία,  εκτόξευσε τα υλικά κατασκευής σίδερο αλουμίνιο μπετό, κρύσταλλα στα ύψη με αποτέλεσμα ο αρχικός προϋπολογισμός να εκτοξευθεί από τις 700.000 ευρώ στο ποσό του 1.150.000 ευρώ σύμφωνα με την καλύτερη προσφορά που έχουμε στα χέρια μας.

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,

αν και από την φύση μου είμαι αισιόδοξος, δεν σας κρύβω την ανησυχία μου προκειμένου να μη χαθούν τα χρήματα που με πολύ κόπο εξασφαλίσαμε από το πρόγραμμα leader και από τα οποία πρέπει να απορροφήσουμε το 10% μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2023 ώστε το Πολιτιστικό Κέντρο  του Ιερού Ιδρύματος να πραγματοποιηθεί ώστε το Ιερό Ίδρυμα να γίνει φωτεινός και τηλαυγής φάρος ελπίδας, συνεργασίας και προόδου των απανταχού Ανατολικορωμυλιωτών και των Ελλήνων της Θράκης και να κρατήσει αναμμένη την δάδα του πανάρχαιου Θρακικού Πολιτισμού, της Ορθόδοξης πίστης και Παράδοσης, και να την παραδώσει στις επόμενες γενιές, φωτεινή και ακέραια, όπως έχει  διασωθεί από την εποχή του Ομήρου μέχρι της μέρες μας.

Φίλες και φίλοι,

Το 2023 είναι έτος ευθύνης των απανταχού ανατολικορωμυλιωτών.  

Γι’ αυτό κάνω έκκληση  στον καθένα μας,  να προσφέρει οικονομικά στο Ίδρυμα μας, σύμφωνα με τις οικονομικές του δυνατότητες και  κυρίως προς τους ευπατρίδες Ανατολικορωμυλιώτες πρωτίστως και στους φίλους της Παράδοσης, εφοπλιστές, βιομηχάνους, επιχειρηματίες, οι οποίοι έχουνε προσφέρει κατά καιρούς σημαντικότατα ποσά  στο Δημόσιο και σε διάφορα ευαγή ιδρύματα και κοινωφελή έργα, ώστε να συγκεντρωθεί το υπερβάλλον ποσό των 450.000 ευρώ εκ του αρχικού προϋπολογισμού και να ξεκινήσει η ανέγερση του Πολιτιστικού Κέντρου. Πρέπει όλοι να κινηθούμε προς την κατεύθυνση αυτή για να μην χαθεί το ποσό των 600.000 € που εγκρίθηκε, γιατί δεν πρόκειται να υπάρξει τέτοια προκήρυξη στο μέλλον, μέσα από τα προγράμματα Leader τα οποία είναι χρηματοδοτούμενα 100%. Ο χρόνος μας πιέζει αφόρητα.

Η 30η Ιουνίου 2023 που λήγει το πρόγραμμα ας γίνει μέρα χαράς.

Με τις σκέψεις αυτές του απολογισμού και της έκκλησης, στο σημερινό ευχητήριο μήνυμά μου ήθελα να  σας γνωστοποιήσω τα πεπραγμένα,  να υπογραμμίσω την ανάγκη της συμμετοχής και το χρέος κάθε ανατολικορωμυλιώτη προς το Ιερό Ίδρυμα. Να ευχαριστήσω όλους όσους ανταποκρίθηκαν στα καλέσματά μας, τους συνεργάτες και τους χορηγούς μας που μας στήριξαν και να ευχηθώ  μέσα από την καρδιά μου, το μήνυμα της γεννήσεως του Θεανθρώπου, που γιορτάσαμε πριν λίγες μέρες, μήνυμα αγάπης, να φωλιάσει καλά στην καρδιά μας, και το  2023 να είναι έτος ειρηνικό και ευλογημένο. Ένα έτος, υγείας, χαράς, πίστης, προκοπής, ελπίδας και ευτυχίας για όλους και τον καθένα ξεχωριστά. Ένα έτος Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Translate »