ΑΡΧΙΚΗ

Η θεατρική παράσταση “ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ” του Ευριπίδη στο Ανοικτό Θέατρο Γιαννιτσών

Η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Πέλλας, το Ιερό Ίδρυμα Ελλήνων Ανατολικής Ρωμυλίας «Η Αγία Τριάδα», ο Σύλλογος Ανατολικής Ρωμυλίας Καρυωτών Γιαννιτσών και ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος Πέλλας «H Ανατολική Ρωμυλία» διοργανώνουν μία βραδιά Πολιτισμού και αλληλεγγύης την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου στις 9:00 το βράδυ στο ανοικτό Θέατρο των Γιαννιτσών με την θεατρική παράσταση «ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία του συμπατριώτη μας ανατολικορωμυλιώτη Γιάννη Νικολαΐδη. Την εκδήλωση υποστηρίζει η Ιερά Μητρόπολης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας και γίνετε σε συνεργασία με τον Δήμο Πέλλας. Αρωγός στην εκδήλωση η Μικρασιατική Εστία Νομού Πέλλας.

Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να συνεχίσετε να διαβάζετε εδώ

 

Μια σημαντική ημέρα για το Ίδρυμα «Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ»

Ανείπωτη η χαρά που διακατέχει σήμερα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, αφού ένας διαρκής αγώνας για την Τροποποίηση του Ρυμοτομικού Σχεδίου του Ιερού Ιδρύματος Ελλήνων Ανατολικής Ρωμυλίας έφθασε αισίως στο τέλος. Ήταν Μάρτιος, όταν μας επιστράφηκε ο φάκελος που υποβάλαμε στην Πολεοδομία Γιαννιτσών ,για έκδοση της άδειας του Πολιτιστικού Κέντρου, γιατί δεν προβλέπονταν όροι δόμησης στο Ρυμοτομικό Σχέδιο του 2005.

Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να συνεχίσετε να διαβάζετε εδώ

 

Εορτασμός Αγίας Τριάδος – Αντριάδας 2021

 

 

ΕΥΧΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ 2021

Του  Απόστολου Ζαφειρόπουλου  

 Προέδρου  του Ι.Ι.Ε.Α.Ρ «Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ»

 Συμπατριώτες/ισες

       Σε λίγα εικοσιτετράωρα θα αποχαιρετήσουμε το δίσεκτο 2020,  για να υποδεχτούμε το 2021. Το 2020 υπήρξε σκληρό και απάνθρωπο. Θα μείνει χαραγμένο στην μνήμη μας. Χωρίς εναγκαλισμούς, μακριά από αγαπημένα μας πρόσωπα, με απώλειες συνανθρώπων μας, με καταστραμμένες οικονομίες, με κλειστές τις εκκλησίες, με κλειστούς τους Πολιτιστικούς Συλλόγους,τα ζωντανά κύτταρα του πολιτισμού μας. Χωρίς τις τελετές, τους χορούς μας και τα γλέντια μας, χωρίς………………………..

Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να συνεχίσετε να διαβάζετε εδώ

 

Εορτασμός Αγίας Τριάδος – Αντριάδας 2020

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, διάπλατα άνοιξε τις πύλες του το Ιερό Ίδρυμα των Ελλήνων Ανατολικής Ρωμυλίας «Η Αγία Τριάδα» για να υποδεχτεί τους χιλιάδες επισκέπτες Ανατολικορωμυλιώτες και προσκυνητές στις 7 και 8 Ιουνίου, παραμονή και ανήμερα της εορτής του Αγίου Πνεύματος.

Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να συνεχίσετε να διαβάζετε εδώ

 

Απολογισμός τριετίας του Προέδρου

Δημοσιεύθηκε ο απολογισμός τριετίας του Προέδρου. Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να συνεχίσετε να διαβάζετε εδώ

Υπογραφή Σύμβασης

Υπογράφηκε η Σύμβαση ένταξης του έργου «Ανέγερση πολιτιστικού κέντρου του Ιερού Ιδρύματος Ελλήνων Ανατολικής Ρωμυλίας – Η Αγία Τριάδα»  στα πλαίσια του έργου “ΜΕΤΡΟ 19”.

Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να συνεχίσετε να διαβάζετε εδώ

Εορτασμός Αγίας Τριάδος – Αντριάδας 2019

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ

 Αγαπητοί μου συμπατριώτες, φίλες και φίλοι  της Παράδοσης,

όπως γνωρίζετε κάθε χρόνο του Αγίου Πνεύματος στο  Ιερό Ίδρυμα  «Η Αγία Τριάδα» στην Λειβαδίτσα χτυπάει η καρδιά της Ανατολικής Ρωμυλίας.  Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του και κάθε χρόνο διοργανώνονται  διάφορες εκδηλώσεις. Φέτος την 16ην και 17ην   Ιουνίου ημέρα Δευτέρα Εορτή του Αγίου Πνεύματος, στα πλαίσια των εορτασμών του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδας,   διοργανώνονται διήμερες πανηγυρικές Θρησκευτικές και Πολιτιστικές εκδηλώσεις. ΟΙ φετινές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, τον Δήμο Πέλλας, τον Δήμο Χαλκηδόνος, την ΠΟΣΑΡ και με την υποστήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας.

Σε αυτό το εκπληκτικό διήμερο, το Θρησκευτικό συναίσθημα και το Πολιτιστικό κεκτημένο των εκδηλώσεων μας θα δώσουν, η παρουσία των Ιεραρχών,  η Βυζαντινή χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας, με χοράρχη τον κο Αριστοτέλη Βογιατζόγλου, η χορωδία του Συλλόγου των Εκπαιδευτικών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και εγχόρδων, με Διευθυντή τον Δρ Αθανάσιο Τρικούπη, Παραδοσιακά συγκροτήματα με καταξιωμένους καλλιτέχνες, και τα Χορευτικά των Πολιτιστικών Συλλόγων  με την συμμετοχή τους.

Σας καλώ λοιπόν να δώσετε το ΠΑΡΟΝ στο Ίδρυμά μας, εκεί όπου οι μνήμες ζωντανεύουν, σμίγει το παρελθόν με το παρόν και θα οικοδομήσουμε το αύριο. Σας περιμένω για να αποδώσουμε τις δέουσες τιμές στους προγόνους μας και να σφυρηλατήσουμε την κοινή ταυτότητα καταγωγής και συνείδησης ως στοιχείων, όχι μόνο του παρελθόντος, αλλά του παρόντος και του μέλλοντος σε ένα κόσμο που τείνει να ισοπεδώσει τα  χαρακτηριστικά της ταυτότητας μας.

Είναι χρέος μας να παραβρεθούμε  όλοι μαζί σε αυτό το κάλεσμα της χαράς, της ελπίδας και της δημιουργίας, που μεταλαμπαδεύει στις μνήμες μας άσβεστο το Ιερό χρέος και την Ιερή παρακαταθήκη της διατήρησης της πανάρχαιας  ελληνοχριστιανικής μας κληρονομιάς και Παράδοσης ανά τους αιώνες.

Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους!

Εορτασμός Αγίας Τριάδος - Αντριάδας 2019

 

https://www.facebook.com/IeroIdrymaAnatolikisRomyliasAgiaTriada/videos/313951462829930/?t=0

 

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Αντριάδας 2019

 

Πρόγραμμα Χορωδίας

 

Ευχές για το Άγιο Πάσχα

Αγαπητοί μας συμπατριώτες,

Ανατολικορωμυλιώτες/Βορειοθρακιώτες, απανταχού της γης

Οι  Άγιες ημέρες που θα ζήσουμε μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα να αποτελέσουν απαρχή της λύτρωσης και της ανάστασης των ελπίδων μας, των προσωπικών, οικογενειακών και της χώρας μας γενικότερα.

Ευχόμαστε λυτρωτική, ελπιδοφόρα,αληθινή ανάσταση στον καθένα προσωπικά και στο Έθνος μας !!!

Χριστός Ανέστη!!!  Χρόνια πολλά!!!

Για το Δ.Σ
Απόστολος  Λεων. Ζαφειρόπουλος
Πρόεδρος

 

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ 2019

 

ΙΕΡΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΥΛΙΑΣ

«Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ»

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ    2019

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΡΩΜΥΛΙΩΤΕΣ, ΤΟΥΣ  ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

Την Τετάρτη 1 Μάη  σας περιμένουμε στις εγκαταστάσεις του Ιερού  Ιδρύματος στη Λειβαδίτσα της Πέλλας  (Δ.Δ Ραχώνας) δίπλα στα Κουφάλια της Θεσσαλονίκης.

Πάρτε το φαγητό σας έτοιμο ή μη (ψησταριές θα υπάρχουν) και ελάτε να φάμε παρέα, να τραγουδήσουμε  και να χορέψουμε με τους ήχους παραδοσιακής μουσικής που θα μας χαρίσουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες.

Εμείς θα είμαστε εκεί.  Σας περιμένουμε!!!

Υ.Γ  Για όσους δεν θέλουν να μπούνε στο κόπο να ψήσουν θα φροντίσουμε  να υπάρχει καντίνα

 

ΑΦΙΣΣΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

 


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΕΡΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΥΛΙΑΣ – Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ

Στα όρια των Νομών Πέλλας, Θεσσαλονίκης και Κιλκίς, στις εγκασταστάσεις του Ιδρύματος δημιουργείται τα τελευταία χρόνια ένα αληθινά Εθνικοθρησκευτικό και Πολιτιστικό Κέντρο για τον Ελληνισμό της Ανατολικής Ρωμυλίας. Πέραν του ναϊδρίου, στο οποίο απόκειται η ιερά εικόνα της Αγίας Τριάδας,  που μεταφέρθηκε από το ομώνυμο Μοναστήρι της Ανατολικής Ρωμυλίας και του κτίσματος που είναι γνωστό ως “αρχονταρίκι” κατά το 2010 , άρχισε η κατασκευή περικαλλούς ναού, οι οικοδομικές εργασίες για τον οποίο ολοκληρώθηκαν, όπως προκύπτει και από την φωτογράφηση. Επι πλέον, αυτή τη στιγμή υπάρχουν ώριμες μελέτες για την οικοδόμηση μεγάλου κτίσματος,  στο οποίο θα δημιουργηθούν Μουσείο, Βιβλιοθήκη και αίθουσα Συγκεντρώσεων και Εκδηλώσεων.

Στο χώρο αυτό όλες οι εκδηλώσεις, με θρησκευτικό, πολιτιστικό και πνευματικό περιεχόμενο, θα υπηρετούν την απόδοση τιμών στους προγόνους μας, τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, στη σφυρηλάτηση κοινής ταυτότητας και συνείδησης μεταξύ των απανταχού Ελλήνων εξ Ανατολικής Ρωμυλίας,  όχι απλώς ως στοιχείων του παρελθόντος, αλλά του παρόντος και του μέλλοντος, σε έναν κόσμο που τείνει να ισοπεδώσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όλων μας.

Ειδικότερα:

    • Η οργάνωση λατρευτικών εκδηλώσεων με επίκεντρο την ιερή εικόνα της Αγίας Τριάδας,  που μεταφέρθηκε από τη γη των προγόνων μας το 1990

 

    • Η καλλιέργεια των παραδόσεων, των εθίμων και των ηθών, μέσω της οργάνωσης κατάλληλων εκδηλώσεων

 

    • Ο συντονισμός πρωτοβουλιών και η υποστήριξη της επιστημονικής έρευνας στην Ιστορία, τη Γλώσσα, την Εκπαίδευση, τη Λαογραφία, την Οικονομία, την Τέχνη και τα Μνημεία

 

  • Η ανάπτυξη πνεύματος φιλαλληλίας μεταξύ των απανταχου της γης Ελλήνων από την Ανατολική Ρωμυλία

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »