ΕΥΧΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ 2021

ΕΥΧΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ 2021

Του  Απόστολου Ζαφειρόπουλου  

Προέδρου  του Ι.Ι.Ε.Α.Ρ «Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ»

 Συμπατριώτες/ισες

       Σε λίγα εικοσιτετράωρα θα αποχαιρετήσουμε το δίσεκτο 2020,  για να υποδεχτούμε το 2021. Το 2020 υπήρξε σκληρό και απάνθρωπο. Θα μείνει χαραγμένο στην μνήμη μας. Χωρίς εναγκαλισμούς, μακριά από αγαπημένα μας πρόσωπα, με απώλειες συνανθρώπων μας, με καταστραμμένες οικονομίες, με κλειστές τις εκκλησίες, με κλειστούς τους Πολιτιστικούς Συλλόγους,τα ζωντανά κύτταρα του πολιτισμού μας. Χωρίς τις τελετές, τους χορούς μας και τα γλέντια μας, χωρίς………………………..

      Χρέος μας είναι το 2020 να μην περάσει στη λήθη. Το νέο εμβόλιο κατά του COVID-19, θείο δώρο-δώρο ζωής, ελπίζουμε να μας χαρίσει την ελευθερία μας το 2021. Αυτή, σήμερα πρέπει να την διαχειριστούμε με σύνεση, περίσκεψη και περισυλλογή. Να εκτιμήσουμε τα αγαθά που κληρονομήσαμε, να σεβαστούμε το περιβάλλον, και τον πλανήτη μας που άφρονα καταστρέψαμε, να εκτιμήσουμε περισσότερο τη  ζωή και να αγκαλιάσουμε όλες τις αξίες που δοκιμάστηκαν. Ας κατανοήσουμε ότι η Πανδημία ήταν και θα είναι μία δοκιμασία άνωθεν, ένας πειρασμός, που τελικά αν συνετισθούμε θα αποβεί προς το συμφέρον μας.Το δίδαξαν οι μεγάλοι Γέροντες της Ορθοδοξίας ” Έπαρον τους πειρασμούς και ουδείς ο σωζόμενος”, δηλαδή’ ‘αν λείψουν οι δοκιμασίες-μαθήματα εκ Θεού, δε θα σωθεί κανείς”.

       Φίλες και φίλοι

     Στο χρόνο που θα αποχαιρετίσουμε σε λίγο, παρά την αντίξοες συνθήκες, στο Ιερό Ίδρυμα εργασθήκαμε και προσθέσαμε ένα ακόμη λιθαράκι. Κόψαμε τα δέντρα που βρίσκονταν στο περίγραμμα του υπό ανέγερση Πολιτιστικού μας Κέντρου, μετά από άδεια του Δασαρχείου Έδεσσας. Τοποθετήσαμε τα μαρμάρινα παράθυρα του Τρούλου της Αγίας Τριάδας και προχωρήσαμε τις διαδικασίες για την έγκριση του νέου ρυμοτομικού σχεδίου, με την αμέριστη βοήθεια των εμπλεκόμενων μηχανικών, ώστε το ελπιδοφόρο 2021 να προχωρήσουμε στην θεμελίωση του Πολιτιστικού μας Κέντρου. Με το σημερινό ευχητήριο μήνυμα θέλω να υπογραμμίσω την ανάγκη και στην νέα χρονιά, οι Πανέλληνες να βρεθούν πιο κοντά στο Ιερό Ίδρυμα Ανατολικής Ρωμυλίας «Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ» και να συμβάλουν στο βαθμό του εφικτού στους Εθνικο-Θρησκευτικούς και Πολιτιστικούς του σκοπούς. Η Ανατολική Ρωμυλία-Βόρεια Θράκη υπήρξε και πάντοτε θα αποτελεί κοιτίδα και παρακαταθήκη των αξιών του γένους. Ρωμυλία σημαίνει Ρωμιοσύνη, σημαίνει Ελλάδα, σημαίνει Φως και Ζωή. Ο Χριστός που γεννήθηκε όρισε κατά μυστηριακή οικονομία οι Έλληνες, η Ελλάδα, η Ελληνική γλώσσα, να είναι οι δυνάμεις διάδοσης, ανάδειξης και περιφρούρησης της Ορθοδοξίας. Ας φανούμε αντάξιοι στο μέγιστο βαθμό. 

       Εύχομαι δε, από τα βάθη της καρδιάς μου , το μήνυμα της γεννήσεως του Θεανθρώπου, που εορτάσαμε, μήνυμα αγάπης, να φωλιάσει  καλά στην καρδιά μας, ώστε το 2021 να είναι έτος ειρηνικό και ευλογημένο. Ένα έτος, ελευθερίας, υγείας, χαράς, προκοπής, αισιοδοξίας και ευτυχίας για όλους και τον καθένα ξεχωριστά. Ένα έτος ανθρώπινο με την σκέψη μας, στον συγγενή, στον φίλο, στον συνάνθρωπό μας, γιατί τελικά μόνο η αγάπη θα μας ΣΩΣΕΙ!!!                                         

ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ

Share this post


Translate »